We zijn momenteel gesloten.

Contactgegevens

Markt 4
5531 BA Bladel
085 77 33 290 www.bibliotheekdekempen.nl
login of registreer om favorieten toe te voegen.

Bibliotheek De Kempen

Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot een uitgebreide collectie (kinder)boeken, e-books, luisterboeken, muziek, films en tijdschriften. Maar de Bibliotheek heeft nog veel meer te bieden. Voor jong en oud organiseren we tal van inspirerende en leerzame activiteiten, waar ook niet-leden van harte welkom zijn. Er vinden met regelmaat boekpresentaties, lezingen, workshops, voorleesmomenten, cursussen en nog veel meer andere activiteiten plaats. 

In het DigiBiebLab van de Bibliotheek maak je kennis met de mogelijkheden van de toekomst op het gebied van design, programmeren en film en media. Middels workshops leer je alles over onder andere robots, 3D printen, lasersnijden, een green screen en Little Bits.

De Bibliotheek heeft verschillende soorten abonnementen, vanaf € 2,90 per maand, kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis lid worden. Kijk voor de abonnementen en openingstijden op de website: www.bibliotheekdekempen.nl

De Bibliotheek voor iedereen, van jong tot oud. We verwelkomen alle nieuwgeborenen met een gratis Boekstart-Koffertje. Voor voorschoolse instellingen, bassischolen en het voorgezet onderwijs hebben we een op maat gemaakt aanbod, waaronder het Bibliotheek op school concept, collecties en diverse educatie projecten en workshops. In de vestigingen en Bibliotheken op school hebben we een speciale collectie voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Voor volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden bieden we een speciale collectie en verschillende (gratis) cafés en cursussen, waar ze hun taal- en digitale basisvaardigheden kunnen versterken. Ook voor slechtzienden biedt de Bibliotheek een aangepaste collectie, met onder andere grootletterboeken, luisterboeken en daisy-roms. Voor dementeren en hun naasten is er de Dementheek, vol materialen over geheugenproblemen en activeringsmaterialen. Deze materialen zijn ook beschikbaar voor zorginstellingen.

De bibliotheek inspireert… Kom je kennismaken?

 

Openingstijden

maandag: 13:00-20:00
dinsdag: 10:00-17:00
woensdag: 10:00-17:00
donderdag: 13:00-17:00
vrijdag: 13:00-17:00
zaterdag: 10:00-12:30
zondag: Gesloten