Actueel

Wij zijn Bladel Centrum!

Ondernemers Vereniging Bladel ondergaat naamswijziging

OndernemersVereniging Bladel (OVB) zal voortaan naar buiten treden als Bladel Centrum. Alle ondernemers in het kernwinkelgebied van Bladel vallen onder het op 1 januari opgestarte centrummanagement. Op 9 maart werden het nieuwe logo, de nieuwe huisstijl en de bijbehorende website gelanceerd: www.bladelcentrum.nl.

OVB is al langer bezig om, samen met gemeente en vastgoedeigenaren, het centrum van Bladel verder te professionaliseren. De website is het resultaat van een nieuwe weg die ingeslagen is. “Wij wilden als het koopcentrum van Bladel een helder en eenduidig signaal afgeven”, vertelt centrummanager René Veldhuizen. “Je wilt communiceren naar winkelende klanten toe. Dat doe je niet als ondernemersvereniging, maar juist vanuit alle winkeliers.”

Het is niet alleen een ander logo, maar ook een andere zienswijze die daaraan ten grondslag ligt. “We willen Bladel neer gaan zetten als een merk”, gaat John Moeskops van Comcorde verder, die het logo en de huisstijl ontworpen heeft. “We gaan onze communicatie verduidelijken naar klanten toe die in het centrum van Bladel kopen en verblijven. We willen de aantrekkingskracht van Bladel verhogen.” Het logo bestaat uit vijf beweeglijke vormen, die de vijf kernen van de gemeente Bladel voorstellen - met Bladel Centrum in het midden. Het logo zal ook nog in het straatbeeld terug gaan komen.

“Het centrum van Bladel heeft een enorme diversiteit qua winkelaanbod”, aldus OVB-bestuurslid Thijs Vrijsen. “Het gaat van goedkoop tot exclusief in allerlei marktgebieden.” Bladel Centrum is de manier die is gekozen om Bladel herkenbaar te maken - in de regio en daarbuiten, bijvoorbeeld voor toeristen. John Moeskops: “Bladel Centrum heeft iets unieks te bieden in de regio, en daar mogen we best trots op zijn.” Kijk gerust eens verder op www.bladelcentrum.nl en zie het zelf.

09 maart 2015