Actueel

Veel publiek bij Brabantse Kempenfestival in Bladel

In het centrum van Bladel werd afgelopen zondag 30 augustus het jaarlijkse Brabantse Kempenfestival georganiseerd. Het festival, wat jaarlijks in een andere gemeente wordt georganiseerd, was dit jaar gekoppeld aan de winkelopenstelling in Bladel. Tal van Kempische streekproducenten, maatschappelijk en culturele organisatie presenteerden er hun producten of projecten. Daarnaast waren ook alle winkels geopend. Het evenement trok, ondanks het zeer warme weer, meer dan 5.000 bezoekers.

Het festival werd dit jaar samen door Centrummanagement Bladel, VVV, ZLTO, de gemeente Bladel en het Huis van de Brabantse Kempen georganiseerd. Met tal van activiteiten voor kinderen waaronder een fotobooth en goochelshows, dansdemonstraties door de Volks Universiteit de Kempen, troubadours en andere levendige muziek was het een gezellige drukte. Door de warmte konden de ijsverkopers de drukte nauwelijks aan. Veel deelnemers aan de markt hadden hun best gedaan hun activiteiten zo mooi mogelijk te presenteren en met prijsvragen hun producten onder de aandacht te brengen bij het publiek. Een van hen was Hertenhoeve de Voort van de familie Louwers uit Reusel – de Mierden,  waarbij iemand zelfs het exacte gewicht van een hertengewei raadde, namelijk 2,13 kg.

“We kijken terug op een zeer geslaagd evenement in het centrum van Bladel”, aldus Centrummanager René Veldhuizen. “De combinatie met de winkelopenstelling werkt versterkend en niet concurrerend naar beide initiatieven. Met dit soort initiatieven trekken we toch weer extra publiek naar het centrum en laten we zien wat we te bieden hebben in Bladel en de regio. Daar doen we het voor”.

Burgemeester Swachten, ook zelf aanwezig op het festival, was bijzonder verheugd te zien dat de belangstelling groot was. Ook hij kijkt met trots terug op een geslaagd evenement.

04 september 2015